Annons:

Polisen utreder brott i samband med dödsolyckan

Polisen misstänker brott i samband med den tragiska olyckan utanför Sävsjö där tre personer miste livet natten till annandagen. Samtidigt har en av de två skadade personerna kunnat lämna sjukhuset.

Annons:

Tre personer avled och två skadades allvarligt när två bilar frontalkrockade på en raksträcka på väg 127 mellan Sävsjö och Vetlanda under natten till annandag jul.

De tre omkomna var män i åldrarna 20, 25 och 50 år, och hemmahörande i Ydre, Sävsjö och Vetlanda kommun.

Skadade kvinnan opererad 

Fyra personer färdades i den ena bilen och den 50-årige mannen från Vetlanda ensam i den andra.

De båda förarna samt en av passagerarna konstaterades avlidna på platsen. Två personer, en kvinna och en man i övre tonåren, togs till Höglandssjukhuset i Eksjö med allvarliga skador.

Mannen har kunnat skrivas ut från sjukhuset, medan den skadade kvinnan nu vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping. Där har hon opererats, och Region Östergötland meddelar att kvinnan är inlagd på intensivvårdsavdelningen. Hon bedöms fortfarande som allvarligt skadad, men tillståndet är stabilt.

Orsak till olyckan ännu oklar 

Thomas Agnevik, pressinformatör vid polisen i region Öst, berättar att man inte har en klar bild av vad som har hänt eller orsak till olyckan.

En utredning gällande vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt grovt vållande till kroppsskada är dock inledd.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt