Annons:

Stort rånbyte i Målilla – polisen tittar på kopplingar

Tre rån har inträffat på kort tid i Kalmar län. Vid det senaste rånet, det i Målilla, kom gärningsmännen över 100 000 kronor i kontanter.
– Det är liknande modus, men för det kan vi inte säga att det är samma personer, säger Tobias Halldén, vid polisen.

Annons:

Förra veckan skedde tre rån i Kalmar län. Ett i Silverdalen, ett i Mönsterås och så ett i Målilla sent på lördagskvällen. Vid rånet i Målilla kom de två gärningsmännen över hela 100 000 kronor i kontanter.

– Det är upp emot 100 000 kronor. Det har varit helger och många handlar med kontanta medel, säger Tobias Halldén, vid polisen.

Vid rånet i Målilla var gärningsmännen två till antalet och beväpnande med kniv. I Mönsterås var det ett liknande tillvägagångssätt och där kom man över cirka 8 000 kronor i kontanter och trisslotter. Polisen jämför nu de tre rånen för att hitta samband och kopplingar. 

– Alla utreds var för sig, men vi tittar också på kopplingar. Det har varit nästan ett rån om dagen, så det är svårt att se att det är någon slump. Vi ser de röda trådarna och det är liknande modus, men för det kan vi inte säga att det är samma personer.

"Inget mer rån sedan dess"

Efter butiksrånet i Målilla har polisen säkrat en del spår, men vill inte gå in på vilka. Efter rånet försvann gärningsmännen i en ljusfärgad personbil. 

Natten mot söndag inträffade också en händelse i Mönsterås. Polisen följde efter en personbil som vägrade stanna för kontroll. Bilen körde av vägen och två personer lämnade bilen till fots. Kvar i bilen fanns en skadad person, som fördes till sjukhus. I bilen anträffades också tre pistolliknande föremål. 

– Vi ser det i ljuset av tidigare rånärende, men har inte kunnat koppla det till något specifikt rånärende. Kopplingen i nuläget är att inget mer rån har skett sedan dess, säger Tobias Halldén. 

Den person som satt kvar i bilen fick bland annat hjärnskakning och har ännu inte kunnat höras.

– Eventuellt är han hörbar i morgon. 

Den personen är född i slutet av 90-talet och polisen tror inte att den personen framförde fordonet. De andra två personerna har polisen inte anträffat. I nuläget finns ingen misstänkt för de tre rån som har inträffat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt