Annons:

Lokala matproducenter lyfts fram i ny satsning – bjuder in till öppet hus

Staffan Samuelson på Musteriet i Djursdala och Patrik Axelsson på Axelssons i Aby ställer upp med sina verksamheter i första upplagan av Matrundan som arrangeras med öppet hus i helgen. Foto: Micael Rundberg och Ossian Mathiasson/Montage

Lokala matproducenter lyfts fram i ny satsning – bjuder in till öppet hus

Lokala matproducenter runt om i hela Kalmar län bjuder under helgen in till öppet hus för den som är nyfiken på den lokala maten. 

Annons:

Över 50 gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger runt om i Kalmar län kommer visa upp sig och sina lokala produkter under både lördagen och söndagen. 

Matrundan anordnas av länsstyrelsen inom den regionala livsmedelsstrategin och finansieras via landsbygdsprogrammet. 

”Syftet med Matrundan är att få fler att upptäcka den lokala maten. Att handla lokalt innebär möjlighet till fler arbetstillfällen samt en hållbar livsmedelsförsörjning. Men förstås också till njutning i form av både råvaror och förädlade produkter så som grönsaker, drycker, kött, honung, sylter, chutneys, ostar och andra mejeriprodukter, bröd och bakverk med mera”, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Här är verksamheterna i norra länet som deltar i första upplagan av Matrundan: Vråka musteri & Skogshyddan (Vråka, Västerviks kommun), Mattorpet Solliden (Odensvi, Västerviks kommun), Haglunds Gårdsprodukter (Gamleby, Västerviks kommun), Musteriet i Djursdala (Djursdala, Vimmerby kommun), Ellens Äppelställe (Tuna, Vimmerby kommun), Skogens Honung (Flohult, Vimmerby kommun), Räven & Osten (Lida, Hultsfreds kommun) och Axelssons i Aby (Målilla, Hultsfreds kommun). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt