Annons:

Kommunstyrelsen antog ett e-förslag om att bygga toalett vid generationsparken i Västerviks stadspark.

E-förslag antogs av kommunstyrelsen

Vid kommunstyrelsens sammanträde i måndags antogs två e-förslag. Ett gällande toalett vid Stadsparkens generationspark och ett e-förslag som handlade om farthinder vid Coop - Högö.

Annons:

En kvinna skrev ett e-förslag gällande att det behövdes en toalett vid generationsparken i Stadsparken. Även om det finns en toalett vid minigolfbanan några hundra meter från lekparken kan det var försent när barnen blir nödiga.

Kommunstyrelsen antog förslaget om toalett i anslutning till lekparken, men när toaletten blir verklighet är en annan fråga.

- Det finns redan en plan för att fortsätta utveckla generationsparken och en toalett finns med i de planerna, säger Dan Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt den planen ska toaletten vara klar för användning 2023.

Kommer toaletten att bli klar innan 2023?

- Det vet vi inte ännu, säger Dan Nilsson.

Farthinder

En man skrev tidigare i år ett e-förslag om att det behövs ett farthinder vid Coop-Hög i de södra stadsdelarna av Västervik. Enligt mannen åker bilar fort på Idrottsgatan där människor passerar gatan för att gå över till butiken.

Samhällsbyggnadsenheten har gjort hastighetsmätningar vid en aktuella delen av Idrottsgatan utan att konstatera att bilarnas fart är för hög.

Däremot ställde sig kommunstyrelsen sig positiv till att anlägga farthinder så att fordonens hastighet minskar vid övergången av idrottsgatan vid Coop - Högö.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt