Annons:

Kvinna upptäckte man i sin hall – fullt sysselsatt med att gå igenom hennes handväska

Kvinnan höll på att städa sitt hem och hade ytterdörren öppen när hon helt plötsligt såg en man stå i hennes hall sysselsatt med att gå igenom hennes handväska. Hon blev arg och jagade ut mannen med hjälp av dammsugaren. Senare var mannen i ett hotell i Västervik och hade med sig en kniv. Nu har han dömts av Kalmar tingsrätt.

Annons:

Kvinnan blev både arg och rädd när hon såg att en man höll på att leta igenom hennes handväska. Där i förvarade hon mobiltelefon, nycklar och kontokort. Kvinnan slog mannen med dammsugaren och han flydde tomhänt ut ur bostaden.

Det skedde sommaren 2020 och några dagar senare befann sig mannen i ett hotell och betedde sig stökigt. Polis tillkallades och när de omhändertog mannen fann de en kniv nedstucken i en blomkruka. Det var inte något tvivel om att det rörde sig om mannens kniv.

I rätten försvarar sig mannen som är i 55-årsåldern med att han inte minns någonting av händelserna då han var påverkad av alkohol.

Kalmar tingsrätt anser att det inte finns skäl till att döma mannen till fängelse. Han döms däremot till villkorlig dom och böter på 6 400 kronor samt ska betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan som han besökte i hennes hall. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt