Annons:

Det har varit kallt under natten. SMHI får gå tillbaka många år för att hitta ett år som det varit så kallt i början av december.

Kall natt och morgon - så kallt var det i Gladhammar

Det har varit väldigt kallt under natten. I Gladhammar mättes det upp 16,8 grader kallt under tidagsmorgonen. Så kallt har det inte varit på länge i Gladhammar under första vecka av december.

Annons:

Det är ett riktigt vinterväder som har drabbat Sverige och Kalmar län de senaste dygnen. Kylan har tagit ett fast grepp över landet.

I Gladhammar mättes det upp 16,8 grader under tisdagsmorgonen och så kallt har det inte varit under första veckan av december på länge.

- Det är ovanligt kallt just nu. Det har inte varit så kallt vid vår mätstation i Gladhammar sedan 2010. Då var det en riktigt kall vinter, säger Emma Härenstam meteorolog vid SMHI i Norrköping.

År 2012 var det också kallt den första dagarna i december, men då landade temperaturen mellan 15-16 grader kallt i Gladhammar.

Under senare delen av veckan kommer varmare luft in från väster och SMHI räknar med att det blir någon plusgrad under fredag och lördag.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt