Annons:

I helgen är det dags för tomtarna att paradera genom Västervik igen. Foto: Rotary / Privat

Dags för årliga tomteparaden – Rotary firar 500 000 insamlade kronor

På lördag kommer Stora torget i Västervik återigen att fyllas av tomtar som paraderar för att samla in pengar till välgörande ändamål. Rotary arrangerar sin femte parad, och passar samtidigt på att fira 500 000 kronor i insamlade medel under fem år. Årets pengamottagare är bland annat kvinnojouren Vändela. 

Annons:

I helgen är det dags för Västerviks Rotaryklubbars årliga och omtyckta tomteparad vid Stora torget i Västervik. Det är femte året som paraden arrangeras för att samla in pengar till välgörande ändamål, och i år har Rotary-klubbarna nått den magiska gränsen 500 000 kronor i insamlade medel. 

– I år tycker vi att det är extra roligt för nu har vi passerat en halv miljon i insamlade medel, fördelat på fem år. Jag tror att vi är bäst i Sverige faktiskt, om man ser till befolkningsmängden i kommunen, det är väldigt roligt, säger Bernt Falk från Rotary. 

Årets pengar går till två projekt – kvinnojour i Västervik och i Kenya

Tidigare år har pengarna gått till projekt såsom Operation Smile, Greklandsresan och Mobila fritidsgården i Västervik. I år är det två mottagare som verkar i samma bransch som får dela på pengarna. 

– Det är rolig för vi har två projekt i år, ett lokalt och ett internationellt som delar lika på pengarna. Det lokala projektet i år är kvinnojouren Vändela i Västervik. Det är väldigt behjärtansvärt tycker vi. Det internationella är ett projektet ”Empowering girls Kenya” som hjälper kvinnor som blivit våldtagna och gravida och misshandlade och eländes elände. Det är samma tema på båda projekten i år, kvinnohjälp, berättar Bernt Falk. 

– Kvinnojouren är ju ideell, och de behöver hur mycket pengar som helst. De kommer även hjälpa till och vara på plats på lördag på torget. 

Förutom att arrangera paraden som har sponsrats av flertalet lokala företag och aktörer så kommer Rotary att finnas på plats på Stora torget under dagen för att sälja lotter, glögg och annat. Både barn och vuxna är välkomna att delta i paraden. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt