Annons:

En 17-åring döms för sitt tredje brott på mindre än sex månader. Socialtjänsten är orolig då 17-åringen fortsatt begå brott under perioden han haft ungdomsvård.

17-åring dömd för sitt tredje brott - socialen orolig

En 17-åring från en mindre ort utanför Västervik döms för sitt tredje brott av Kalmar tingsrätt. Socialtjänsten är orolig att 17-åringen fortsatt göra brott trots att han var under pågående ungdomsvård.

Annons:

17-åringen stal en vara från Intersport i mitten av november 2021. Han kom inte långt innan personalen hann i kapp honom. Nu har han åtalats vid Kalmar tingsrätt för ringa stöld. 17-åringen har erkänt brottet.

Det är tredje brottet 17-åringen döms för på ett halvår. Tidigre har han dömts för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olovlig körning. Brott han avtjänar ungdomsvård för. 

Socialtjänsten har uttryckt i rätten, sin oro över att 17-åringen fortsätter begå brott under pågående ungdomsvård. 

Kalmar tingsrätt dömer 17-åringen till samhällstjänst med särskild föreskrift. Han ska följa det ungdomskontrakt som upprättats av socialnämnden i Västerviks kommun.

Det innebär bland annat att han ska bearbeta sina attityder till våld, kriminalitet, alkohol och droger. Sin inställning till brottsoffer samt relation med närstående och sätta upp mål inför sin framtid. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt