Annons:

Ulvaeus inledde gala med känslosamt tal om flyktingfamilj i Västervik

Björn Ulvaeus inledde insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" med ett tal där han berättade om en flyktingfamilj han mött i Västervik. Foto: Skärmdump / SVT

Ulvaeus inledde gala med känslosamt tal om flyktingfamilj i Västervik

I lördags inleddes den tv-sända insamlingsgalan ”Hela Sverige skramlar” med ett känslosamt tal av Västervikssonen Björn Ulvaeus. Ulvaeus möttes av applåder, och berättade sedan om sitt möte med en ukrainsk flyktingfamilj i Västervik.
– Allt det som jag läst och sett den sista månaden blev så påtagligt, sa Björn Ulvaeus i talet. 

Annons:

Det var ett känslosamt tal av Västervikssonen Björn Ulvaeus som inledde insamlingsgalan ”Hela Sverige skramlar” i lördags. Talet kretsade kring mötet med en flyktingfamilj i Västervik.

– Häromveckan träffade jag en flyktingfamilj ansikte mot ansikte i min gamla hemstad Västervik, och det var så sorgligt och tungt. Allt det som jag läst och sett den sista månaden blev så påtagligt. 

Ulvaeus beskriver hur flyktingarna kom till Västervik med bara ryggsäckar och kläderna de hade på sig. 

– Min dotter Anna som bor i Västervik berättade att när flyktingarna klev av bussen efter sin långa resa, då såg barnen ut som små spöken. Hålögda, bleka och allvarliga. Föräldrarna var tydligt märkta av hopplöshet. 

"Just där och då kunde de skratta"

Ulvaeus berättar i slutet av talet att hans lilla dotterdotter Hedvig, 2,5 år efter ett tag drog med sig barnen genom restaurangen där de befann sig. 

– Jag vet inte vilka trauman de barnen genomgått och hur det kommer att påverka deras liv. Men just där och då kunde de skratta, och jag såg faktiskt föräldrarna le försiktigt också. 

I sitt tal tryckte Björn på vikten av att vara en medmänniska. 

– Just nu, här ikväll gör vi det vi faktiskt kan göra, för den lilla människan och därmed också idén om att leva i fred och frihet. 

Under kvällen samlades 63 miljoner kronor in till stöd för Ukraina. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt