Annons:

“Lalla” vann kommunens föreningsledarstipendium – “Som en dröm”

Lars-Ove “Lalla” Ohlsson är glad över utmärkelsen. Foto: Alice Enwall

“Lalla” vann kommunens föreningsledarstipendium – “Som en dröm”

Årets föreningsledarstipendium valde kommunen att ge till Lars-Ove “Lalla” Ohlsson, en man som varit aktiv inom föreningslivet i närmare 40 år.
– Ingen glädje kan slå den här, jag är enormt tacksam, jublar han. 

Annons:

Varje år delar kommunen ut ett stipendium till en hjälte inom föreningslivet. Priset är, förutom äran, en check på 12 000 kronor.

– Jag vet inte om några pengar, skojar Lalla Ohlsson som blev årets stipendiat. För honom är äran det största priset. 

Länge varit aktiv i föreningslivet

I snart 40 år har “Lalla” varit aktiv inom föreningslivet och har varit det inom speedway, fotboll, hockey men främst innebandy som gjorde att han fick priset. 

– Det här är som en dröm för mig som hållit på så länge, det här hedrande på något sätt. Jag brinner verkligen för det här, men det är ungdomarna som gör det och jag vill alltid sätta dem i centrum, berättar han. 

Nomineringen

Han vann kommunens pris enligt följande motivering:

"Lars-Ove ”Lalla” Ohlsson har under flera decennier lagt ner sin själ och stort engagemang i Westerviks innebandyklubb och gett av sig själv genom sin härliga och varma personlighet, kunskap och brinnande intresse för idrotten. Hans sätt att bemöta och uppmuntra barn, ungdomar och a-lags spelare till en personlig utveckling är underbar att stå på sidan om och se på. Att idrott ska vara skoj och välkomnande! ”Lalla” vågar vara en förebild och vågar säga till när både åskådare och deltagare uppför sig på ett sätt som inte tillhör idrottsvärlden och på sitt mjuka humoristiska sätt lyfta och berömma ungdomar när de gör något bra på planen".

Alice Enwall

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt