Annons:

Idag genomförs nya sökinsatser efter försvunna Agneta. Foto: Lotta Madestam

HÄR SAMLAS MISSING PEOPLE FÖR NYTT SÖK EFTER AGNETA

Under helgen genomför både anhöriga och Missing People nya sökinsatser för att kunna hitta försvunna Agneta som nu varit borta i fem dygn. Anhöriga är ute under lördagen medan Missing People anordnar en insats vid 10.00 på söndag och man samlas vid sågverket i Gunnarsmåla.

Annons:

Det var under tisdagen som Agneta, 60 år, försvann. Hon sågs senast i sin bostad i Björksebo, mellan Vimmerby och Vena. Ärendet hanteras som en drunkningsolycka av polisen – men de sökinsatser som gjorts i och runt Hemsjön i närheten av Björksebo har hittills varit fruktlösa.

Igår kunde vi publicera nya uppgifter i fallet. En mobilmast i Käreby, som även täcker in, Björksebo ska ha fångat en signal från Agnetas telefon vid 16-tiden. Käreby ligger cirka en halvmil från Björksebo.

Igår anordnade anhöriga ett sökande och idag, vid tio, ger de sig ut igen. Anhöriga har fått in ett tips om att Agnets sett längs med Tunavägen – mellan svängen in mot Björksebo och Tuna. Vill man hjälpa till i de anhörigas sökande ska man kontakta 072 744 35 16.

– Det är ett löst tips men folk är välkomna att komma och hjälpa till. Hon har mest troligt på sig svarta byxor och svart jacka/tröja, skriver en av de anhöriga till vår tidning. 

Även Missing People, som genomfört sök med totalt 350 personer, under onsdagen och torsdagen, genomför en ny insats under helgen. Det blir samling vid 10.00 på söndagen och insatsen utgår från sågverket i Gunnarsmåla, som ligger nära Tuna och en bra bit ifrån Björksebo. 

Missing People har inte fått in några tips, men har förstås kontakt med de anhöriga.

– Vi har täckt stora områden runt Hemsjön och därför är det naturligt att vi förflyttar oss. Vi vet att det är midsommarhelg och att många kan vara bortresta, men hoppas att så många som möjligt kan komma och hjälpa till. Ingen person ska försvinna utan att man vår veta vad som hänt, säger Johanna Hedlund som leder insatsen. 

Ingen föranmälan krävs, utan alla som vill hjälpa till kan ansluta. Artikeln kommer att uppdateras med uppsamlingsplatsen så fort som möjligt. 

Artikeln har uppdaterats både vid 13.00 och vid 14.50. 

Här är några av våra tidigare artiklar i ärendet: 

EFTER NYA SPÅRET: NU VÄDJAR AGNETAS ANHÖRIGA TILL ALLMÄNHETEN

HAR DU SETT FÖRSVUNNA AGNETA?

”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

Omfattande sökinsats – så stort blev intresset: "Fantastiskt engagemang"

Här är polisens teorier om försvunna Agneta – avslutar sökandet

MISSING PEOPLE EFTERLYSER FOLK TILL SÖKINSATS

SÅ FORTSÄTTER SÖKANDET EFTER FÖRSVUNNEN KVINNA

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt