Annons:

Populär anläggning i Västervik går för högtryck – fullbokat fram till augusti

Bild från Västervik Resort under tidigare evenemang Foto: Arkivbild

Populär anläggning i Västervik går för högtryck – fullbokat fram till augusti

Västervik Resort är en populär destination för turister och en omtyckt anläggning för evenemang. Med sina många aktiviteter och boplatser blir det en attraktiv sommardestination. De berättar själva att det är högt tryck och att de allra flesta stugorna och campingplatserna är uppbokade till augusti. 


 

Annons:

Många turister men också Västerviksbor spenderar sina somrar ute på resorten. I år finns nya aktiviteter som väntas locka ännu mer gäster. De senaste tillskottet är en höghöjdsbana och ett luftkuddeland. 

– Det är kul med lite nya saker så man inte alltid har samma utan att det blir lite nytt. Folk tycker att det är roligt att det utvecklas lite, särskilt folk som kommer år efter år, säger Sofia Johansson, receptionist på Västervik Resort. 

“Högsäsongen blir längre och längre”

– Jag började här för sex år sedan och det var högt tryck redan då men nu tycker jag att högsäsongerna bara blir längre och längre. Nu kommer ännu fler tyskar också som fyller ut senare i juli när de får semester. Stugorna är väldigt populära och vi har drygt 100 stycken som är uppbokade nu i två veckor framöver med bara några få nätter tomt. Vi har över 600 campingplatser och det finns bara en handfull kvar som inte är uppbokade. Så det går väldigt bra, säger Sofia Johansson. 

I augusti blir campingen något luftigare men stugorna är fortsatt uppbokade. Sofia beskriver resorten som en liten stad. Det finns badplatser, restauranger och andra aktiviteter så gästerna har saker att fylla dagarna med. Även för boende i stan finns det grejer att sysselsätta sig med på Resorten. 

Resorten är också en väldigt stor anläggning för sommarjobbare, bland de större i kommunen. Personalbristen som råder inom restaurang och service har inte drabbat dem.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt