Annons:

En person har lämnat in ett e-förslag där det föreslås att kommunens möbler tas om han och repareras i första hand istället för att slängas.

E-förslag om Miljösmart möbelhantering

En person har lämnat in ett e-förslag där det föreslås att Västerviks kommun startar upp en verksamhet där möbler som tidigare kasseras inom kommunens verksamhet tas omhand, repareras för att få ett förlängt liv. Enligt förslagsställaren finns det en sådan organisation i Växjö och det vore på sin plats att Västerviks kommun tar efter den kommunen.

Annons:

Personen som lämnat in e-förslaget skriver så här.

- Jag tycker att man inom Västerviks kommun skulle kunna göra som man har gjort i Växjö där man startat ett eget
Blocket för deras möbler med mera. I Växjö så skriver manbland annat:

"Nu ska det bli slut på slit och släng när det gäller möbelhantering inom Växjö kommun. Med Möbelcirkeln ska befintliga möbler tas om hand och rustas upp, för att sedan kunna återanvändas av de kommunala förvaltningarna och bolagen. Man har även en lagerlokal som har gjorts i ordning för ändamålet".

Förslagsgivaren som tagit del av hur Växjö kommun har valt att agera skriver vidare i sitt e-förslag.

- Växjö säger att de vill skapa en slags intern Blocket-funktion inom kommunen. När en förvaltning behöver möbler ska man kunna klicka in på en sida och se vilket utbud som finns tillgängligt på Möbelcirkeln. Att beställa möblerna ska vara gratis. Det enda man behöver betala är transportkostnaden.

Inköp av nya möbler är en betydande utgiftspost för en kommun. Bara under 2016 köpte Växjö kommun möbler för 19 miljoner. Med Möbelcirkeln räknar Växjö Kommun med att spara både pengar och miljö.

- Är inte detta något för Västervik att ta efter. Kanske anställa några personer som står längre ifrån arbetsmarknaden, skriver förslagsställaren.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt