Annons:

Så bra är Västervik på att leverera hemtjänst – här hamnar man i ranking

Västervik hamnar relativt högt i nya Hemtjänstindex. Foto: MostPhotos

Så bra är Västervik på att leverera hemtjänst – här hamnar man i ranking

Ett nytt jämförelseindex har lanserats. Det nya indexet ska ge en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst. Västerviks kommun hamnar på plats 59 av 290 kommuner i landet.

Annons:

Den nya jämförelsen går under namnet hemtjänstindex och är framtaget på intiativ av SPF Seniorerna och genomförs med stöd från Allmänna arvsfonden. 

Det nya indexet ska ge en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst. Detta utifrån seniorernas perspektiv.

Västervik rankas på plats 59 av rikets 290 kommuner.

– Givetvis vill man alltid vara allra bäst, men det är förstås ändå roligt med ett bra resultat och intressant för oss att få ett nytt mätverktyg. Vi vet också via andra mätningar att vi ligger bra till. Med ytterligare en mätning som denna får vi det bekräftat, säger socialchefen Joakim Nyman.

"Fantastiska medarbetare"

Hemtjänstindexet ska fånga upp hela processen. Det gäller från att behov av hemtjänst uppstår till ansökan, biståndsbeslut, uppstart och utförande av hemtjänst.

– Vi lägger stor vikt vid att ge gott bemötande, trygghet och delaktighet och vi har mycket uppskattade aktiviteter för äldre i vår kommun. Jag tror att det ger resultat i mätningen, menar Joakim Nyman.

Indexet väger samman alla relevanta mätningar, fakta och statistik. Tanken med hemtjänstindex är att göra det enkelt för kommuner att se vad som behöver göras för att höja kvaliteten.

– Det finns dock alltid saker att förbättra och man ska inte stirra sig blind på rankingen, säger Joakim Nyman. Vi har fantastiska medarbetare och att resultatet är så här bra är tack vare alla dem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt