Annons:

Låtskrivarverkstad på kommunens högstadium – ”Stort att få sin egen låt på Spotify”

John Landefelt och Adam Carlsson från Optagonen under en workshop på Ellen Keyskolan förra året. Foto: Anders Sjögren

Låtskrivarverkstad på kommunens högstadium – ”Stort att få sin egen låt på Spotify”

Det blir låtskrivarverkstad och musikstudio på flera skolor runtom i kommunen veckorna efter sportlovet. För tredje året i rad kommer Optagonen Workshops till Västervik och hjälper sjundeklassare att skriva musik som sedan hamnar på Spotify. 

Annons:

– Det är tredje året i rad som vi kommer till Västervik. Det känns väldigt kul! säger Peter Andersson, kommunikatör på Optagonen. 

Optagonen har sedan starten 2014 besökt 150 kommuner och arrangerat över 500 kreativa workshops inom kulturområdet. Tanken är att driva en kreativ utbildningsverksamhet som främjar barn och ungas självkänsla och väcker den kreativa proccessen. Skolorna finansierar ofta besöken med hjälp av Skapande Skola och pengar från statens Kulturråd. 

I Västervik är det som tidigare workshops med inriktningen musik och låtskrivande som Optagonen kommer hålla i. Med sig har Optagonen musiker som till vardags arbetar med välkända artister, och tillsammans med dem får eleverna skapa egna låtar som de sedan spelar in. 

– Eleverna brukar tycka att det är väldigt roligt, och att det blir väldigt proffsigt. De får göra sina egna låttexter, och så har musikerna gjort själva musikslingan i förväg. När vi har mastrat låtarna så släpper vi dem på Spotify och andra större musiktjänster. Det är inte så många som tror att man kan få sin egen låt på Spotify, så det är stort och roligt för eleverna, berättar Peter Andersson. 

Den här gången är det sjundeklassare på Ludvigborgsskolan, Ellen Keyskolan, Ankarsrums skola och Östra Ringskolan som får ta del av Optagonens besök. 

Här finns låtarna från Optagonens senaste Västerviksbesök att lyssna på:

https://optagonen.se/spotify/albumslapp-vastervik-anthem/

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt