Annons:

  • POLISEN PÅ PLATS OCH SÖKER EFTER FÖRSVUNNA AGNETA

    Den här veckan är polisen på plats med specialhundar och söker i sjön Möckeln efter försvunna Agneta. Foto: Privat

  • POLISEN PÅ PLATS OCH SÖKER EFTER FÖRSVUNNA AGNETA

    Foto: Privat

POLISEN PÅ PLATS OCH SÖKER EFTER FÖRSVUNNA AGNETA

Sökandet efter försvunna Agneta fortsätter. Efter de starka markeringar som en hund gjorde i sjön Möckeln för några veckor sedan är polisen den här veckan på plats med sina egna specialutbildade hundar och hjälper till i sökandet.

Annons:

Det har nu gått ett år och fem månader sedan 60-åriga Agneta försvann från sitt hem i Björksebo mellan Vimmerby och Vena, midsommarveckan 2022.

Trots att ett stort antal sökinsatser har gjorts, både genom Missing Peoples försorg och i polisens regi, med helikoptrar, dykare, båtar, drönare, sonarer, frivilliga personer och på många andra sätt, är hon fortfarande spårlöst borta.

Men sökandet efter Agneta fortsätter, om än i lite mindre omfattning än tidigare. Den här veckan är det dock stor aktivitet vid sjön Möckeln, där hon tros finnas.

Fick stark markering

För ungefär en månad sedan fick man en stark markering av en hund från ett privat team och där håller man nu på så gott man hinner att dyka av området. Fortfarande är det är en del kvar och därför måste man agera kraftigt och fort innan isen lägger sig igen.

– Eftersom vi fortfarande har markeringar i sjön kan vi inte sluta leta. Varenda centimeter av sjön måste vi skanna av innan jag kan säga att det kanske inte är något där alls, och då har hundarna haft helt fel vilket inte känns särskilt troligt, säger Matz Eklund, Agnetas livskamrat.

Polisen på plats

Den här veckan är även polisen på plats med två specialhundar och hundförare för att hjälpa till i sökandet. De söker av sjön från båt och hundarna jobbar i skift.

– Det är ett påfrestande jobb för hundarna och de blir ganska snabbt trötta och kalla. För att göra det effektivt har polisen därför med sig två hundar – när den ena jobbar ligger den andra och vilar i värmen i bilen. Självklart hoppas vi på att få nya markeringar, säger Matz.

Inom kort kommer även ett större team med dykare och andra personer som Matz har samlat ihop till Möckeln för en stor sökinsats.

– Jag måste fokusera på en sak i taget, annars blir det svårt. Det är svårt att sluta leta så länge vi har hundmarkeringar, säger Matz Eklund.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt