Annons:

Snöfallsvarningen förlängs i norra länsdelen

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Snöfallsvarningen förlängs i norra länsdelen

I helgen utfärdade SMHI en gul snövarning i stora delar av länet. Nu förlängs varningen i norra delen av Kalmar län samt på delar av Öland. 

Annons:

Nog har SMHI haft rätt i att det snöat en hel del natten mellan söndag och måndag. Nu förlänger också SMHI varningen för norra delen av Kalmar läns fastland samt delar av Öland. 

Varningen gäller för vind i kombination med snöfall och Hultsfred och Västervik faller inom området som får en gul varning. Vimmerby ligger precis i utkanten av varningen. 

"Ett passerande lågtryck för med sig snöfall och blåst. Snöfallsområdet rör sig åt sydost och lämnar fastlandet under eftermiddagen och Öland framåt kvällen. Under eftermiddagen blir det samtidigt en tilltagande nordlig vind med hårda eller på Öland mycket hårda vindbyar. Störst snömängder väntas i norra delen av Kalmar läns fastland där det kan komma omkring 2 dm, i övrigt 5-10 cm", skriver SMHI.

SMHI varnar för att snöfallet kan leda till problem i trafiken med snöhalka och drivbildning. Det finns också risk för störningar i el- och teleförsörjningen.

"Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt, snörök, snödrev och drivbildning. Begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar", skriver SMHI om vilka risker som finns. 

Varningen gäller fram till 17-tiden på måndagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt