Annons:

KLART: De tar över restaurangen på Kulbacken

Den nya restaurangen kommer öppna under våren. Foto: MostPhotos

KLART: De tar över restaurangen på Kulbacken

Det är över ett år sedan den förra restaurangen Matkultur gick i konkurs. Sedan dess har restauranglokalen på Kulbacken gjorts om och byggts ut. Nu är det klart vilka som ska starta ny restaurang i lokalerna, vilket är ett glädjebesked både för dem och för Västerviks museum.

 


Annons:

Under året när det inte var någon restaurangverksamhet på museiområdet satsade de i stället på att bygga ut och renovera restaurangdelen.

– Vi har framför allt byggt ut mycket. Utbyggnaden har gjort att vi har väldigt många nya platser i förhållande till vad vi haft tidigare, runt 60-70 platser till inomhus i en fin lokal. Vi har också en stor, ny terrass som gör att det blir bra förutsättningar för sommarsäsongen, säger museichefen Olof Nimhed.

I julas invigdes lokalerna med ett julbord i lokalerna i ett tillfälligt samarbete med Västerviks Stadshotell. Men nu under våren kommer det alltså bli restaurang igen på heltid.

– Det är mycket viktigt för oss att ha restaurangen igång. Vi har ju besökare och konferencer här året runt, och då är restaurangen viktig för helhetsupplevelsen, säger Olof Nimhed.

Driver flera restauranger

Det är Andreas Andersson, Tobias Fiebig och Christoffer Jönsson som tar över på Kulbacken. Trion driver i dag restaurangerna i Kingpin Bowling och Lekland samt lunchrestaurangen Fabriken. Innan drev de också restaurangen vid Ekhagens golfbana. Det var när de hade bestämt sig för att inte ha kvar golfrestaurangen som de hörde av sig till museet. 

 –  Vi på museet har ju diskuterat olika alternativ, men just den här gruppen hade ett intressant förslag som vi tyckte var det bästa. Vi är väldigt glada över att få dem som arrandatorer, säger Olof Nimhed.

– Det är ett jättefint område med fina lokaler, så det känns väldigt bra och kul, säger Andreas Andersson. 

Planen är att öppna för lunchservering i april, och vänta med kvällsservering tills det blir varmare ute. Mer än så vill inte Andreas Andersson berätta om restaurangplanerna i dagsläget.

– Vi har relativt bra koll på vad vi tänker oss men vi kommer släppa namn, koncept och menyer lite längre fram. Det jag kan säga nu är att vi vill att maten ska passa Västervikare, barnfamiljer och turister.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt