Annons:

Dagens Vimmerby startar helt ny tidning i Västervik

Nästa vecka startar Dagens Vimmerby och Mediapartner en ny tidning i Västervik. Här är medarbetarna som kommer att jobba med DVV: Ossian Mathiasson, Simon Henriksson, Jonas Carlsson, Jakob Karlsson, Anders Sjögren och Linus Johansson. Foto: Roger Carlsson

Dagens Vimmerby startar helt ny tidning i Västervik

I slutet av augusti får Västervik en helt ny tidning. Då öppnas nyhetssajten Dagens Västervik – med 100 procent fokus på Västerviks kommun. Bakom satsningen står företagen Dagens Vimmerby AB och Mediapartner.
– Det ska bli otroligt roligt att bygga upp en ny tidning i Västervik, säger Jakob Karlsson, vd och ansvarig utgivare för DVV.

Annons:

Den 28 augusti får Västervik en hyperlokal nyhetssajt – helt gratis för alla besökare. Dagens Vimmerby AB och Mediapartner har bildat ett gemensamt bolag som kommer att driva nyhetssajten och serva Västerviksborna med färska nyheter alla dagar i veckan.

– Vi har diskuterat Västervik under en lång tid och har nu lyckats bygga upp en organisation som vi tror stenhårt på. Västervik är en stad som förtjänar konkurrens inom tidningsbranschen och det ska bli väldigt spännande att se hur vårt koncept fungerar i Västervik, säger Jakob Karlsson.

”Ökat hela tiden”

Dagens Vimmerby AB har drivit en nyhetssajt i Vimmerby sedan hösten 2015 och en sajt i Hultsfred sedan september 2017.

– Vi har på kort tid blivit nyhetsledande i båda kommunerna, med en snabbare och djupare rapportering. Våra huvudfokus är politik, blåljus och sport och vi kommer arbeta på exakt samma sätt i Västervik. 

Under sommaren 2018 har DV snittat 370 000 visningar per vecka. Varje vecka besöks sajten av 28 000 användare.

– Både i Vimmerby och Hultsfred har vi ökat hela tiden och det bara fortsätter och fortsätter. Vi hoppas förstås på samma fina utveckling i Västervik, där vi möter ett mer än dubbelt så stort befolkningsunderlag. Och självklart kommer vi även i Västervik att leverera våra besökssiffror helt transparent för alla.

”Konkurrens är bra för alla”

Dagens Västervik kommer att vara gratis för alla användare.

– För oss är en nyhetstidning en viktig del av demokratin och alla människor ska ha rätt till nyheter om sin hemkommun. Vi låser inte in någon del av vår sajt, utan allting är tillgängligt för alla invånare. Vi tror också att konkurrens är bra för alla, både läsarna och annonsörerna.

Anders Sjögren, med många års erfarenhet som reporter i Västervik, kommer att vara DVV:s huvudreporter i Västervik.

– Anders har bevakat Västervik under många år och känns som ett mycket säkert kort. Det känns mycket bra att Västerviksborna återigen ska få läsa Anders texter.

– Västervik behöver en ny tidning eftersom det alltid är bra och stimulerande med konkurrens. Det gynnar alla parter. Det ska bli väldigt kul att vara del av den här satsningen och de jag har pratat med tycker att det ska bli jätteroligt att Västervik får en ny tidning, säger Anders.

Så följer du Västervik

Jonas Carlsson, som bland annat har ett förflutet som marknadschef på Materialmännen, blir försäljningschef för Dagens Västervik.

– I Västervik går vår redaktionella satsning mer hand i hand med den kommersiella satsningen jämfört med våra tidigare lanseringar. Det ska bli väldigt roligt att se hur det kommer att fungera och Jonas känns som helt rätt person för uppdraget, säger Jakob Karlsson.

Jonas Carlsson är 39 år gammal och bosatt i Västervik sedan ett år tillbaka:

– Jag ser fram emot att träffa många företagare i Västerviks kommun och bygga upp kontakter. Tillsammans vill jag hjälpa företagen att stärka sina affärer och göra Västervik ännu mer attraktivt. Jag tror stenhårt på den här produkten, säger Jonas. 

Den 28 augusti går sajten igång. Under nästa vecka lanseras också DVV-appen.

– Det bästa sättet att följa Dagens Västervik kommer att vara genom vår app. Andra sätt att följa oss är att gilla vår sida på Facebook och följa oss på Twitter och Instagram. Fram tills lanseringen kan du följa vårt arbete på sociala medier. Vi har en del småfix kvar att göra, men allra helst vill vi att det ska bli den 28 augusti så fort som möjligt, säger Jakob Karlsson.  

Vill du veta ännu mer om Dagens Västervik? I vårt prospekt hittar du mer information om våra medarbetare, förväntade besökssiffror och information om marknadsföringsmöjligheterna på DVV. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt