Annons:

Kronståhl (S) tar plats i Riksdagen: ”Ett ljus i mörkret”

Tomas Kronståhl (S) tar en plats i riksdagen.

Kronståhl (S) tar plats i Riksdagen: ”Ett ljus i mörkret”

Socialdemokraterna behåller de tre mandat de har i länet till riksdagen. Det innebär att Tomas Kronståhl tar en plats där. Men han är inte helt nöjd med valresultatet.
– Jag tycker inte om att ett rasistiskt parti växer så mycket som Sverigedemokraterna gör, säger han.

Annons:

Tomas Kronståhl blir den enda riksdagsmannen från kommunen. Under måndagen analyserar han valutgången och ser en bild av hur det kunde gå som det gjorde i valet.

– Det är sorgligt att vi inte kunde föra debatten om de nyanlända på vår planhalva. På riksplanet blev man inlockad ideligen på SD:s planhalva och där föll Socialdemokraterna.

Tomas Kronståhl tycker att Socialdemokraterna skulle prata betydligt mer om det positiva med invandringen och hur de berikar Sverige.

– Hade vi lyft fram de goda exemplen hade vi gjort ett mycket bättre val. Vi borde inte lockats att diskutera det lilla som inte fungerar utan det som till stora delar fungerar väl när det gäller nyanlända.

Ensam till Stockholm

Harald Hjalmarsson (M) var en annan politiker från Västervik som skulle kunna lyckas komma in i Sveriges riksdag, men han föll på målsnöret när Moderaterna tappade ett mandat i länet. Det beklagar Tomas Kronståhl att det blev på det sättet.

Hade du sett fram mot debatter på tåget upp till Stockholm?

– Nej inte debatter utan ett strategitänk om hur vi tillsammans skulle kunna utveckla norra Kalmar län. Främst då infrastrukturen.

Nu blir det Jimmy Loord (KD) som tar länets riksdagsplats istället för Harald Hjalmarsson.

Känner du honom och kan du diskutera med honom på samma sätt om norra länets bästa som med Harald?

- Det finns nog ingen politiker jag känner så väl som Harald. Men jag känner Jimmy Loord också. Så det ska nog gå bra, säger Tomas Kronståhl.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt