Brister uppdagades vid en livsmedelsinspektion på ett hotell i Västervik. Foto: MostPhotos
I början av september utförde Miljö- och byggnadskontoret en livsmedelsinspektion på ett hotell i Västervik. Vid inspektionen kontrollerades administrativa krav, grundförutsättningar för hygien samt riskhantering för rått kött. När utformningen och underhållet av livsmedelslokalerna kontrollerades upptäcktes en fuktskada i taket på diskrummet.
I protokollet från kontrollen står att läsa att en fuktskada noterades i diskrummets tak, något som inte bör förekomma i en livsmedelslokal. En bild där två takplattor är tydligt fuktskadade finns bifogat i protokollet.
”Lokalens utformning ska vara sådan att den skyddar mot bland annat kondensbildning eller oönskat mögel på ytor.” säger lagkravet.
Hotellet måste nu åtgärda fuktskadan och följa upp genom att skicka in dokument till Miljö- och byggnadskontoret som visar att avvikelsen är åtgärdad senast den 17 oktober.