Annons:

Delar av Storgatan i Västervik avstängd för genomfartstrafik

På måndag morgon stängs Storgatan av för genomfartstrafik

Delar av Storgatan i Västervik avstängd för genomfartstrafik

I vecka 50 stängs delar av Storgatan i Västervik av för genomfartstrafik under tre dagar. Västra Kyrkogatan öppnas för trafik åt båda håll under arbetet, som beräknas pågå mellan måndag och onsdag nästa vecka.

Annons:

Bakgrunden är att vi uppmärksammat stora defekter i en avloppsledning från en fastighet på Storgatan. Arbetet är en tvingande åtgärd som uppkommit för att förhindra avloppsstopp med stor risk för skador i fastigheten. Samtidigt åtgärdas en vattenläcka i höjd med Alphaskolan/Stadsparken som måste åtgärdasinnan tjälen sätter sig i marken.

 - Vi arbetar intensivt för att minimera tiden för åtgärd. Vi hoppas på förståelse för att det vid sådana här arbeten behövs viss tid för planering för att minimera tiden för åtgärd, säger Ruben Öberg, VA-chef på Västervik Miljö & Energi.

 - Vår personal har varit ute på plats och pratat med alla berörda näringsidkare och vi beklagar givetvis de eventuella olägenheter som detta arbete kan medföra, säger Ruben Öberg.

Fakta

Arbetet börjar klockan 07:00 på måndag och beräknas vara färdigt klockan 16:00 på onsdagen. Storgatan kommer att vara avstängd mellan Östra kyrkogatan och Kvarngatan. Västra Kyrkogatan kommer att vara öppen för dubbelriktad trafik under arbetsperioden.

Boende på Västra Kyrkogatan kan ta sig till och från sin fastighet och hänvisas till in - och utfart mot Fabriksgatan.

Fotgängare kommer att kunna passera förbi arbetsplatsen och närinsidkare har blivit informerade om arbetet. 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt