Annons:

Emelias hästar utsattes för sexuellt övergrepp:

Emelia Koselas hästar utsattes för ett sexuellt övergrepp natten mot torsdagen. Foto: Privat

Emelias hästar utsattes för sexuellt övergrepp: "Så sjukt så det inte finns"

En mycket obehaglig upptäckt tvingades Emelia Kosel göra på torsdagsmorgonen. Någon, eller några, har utsatt minst två av hennes hästar för ett sexuellt övergrepp under natten.
– Det är så sjukt så det finns inte, berättar hon.

Annons:

Tidigt på tisdagsmorgonen fick Emelia Kosel ett samtal om att hennes hästar var på rymmen. Det var hennes granne som ringde och berättade det – och Emelia, som bor i Hult utanför Eksjö, åkte dit för att se efter dem.

– Jag har ju flera hästar på lösdrift, så de går ut och in i stallet som de vill. När jag kommer dit upptäcker jag att stalldörren är öppen, men jag reflekterar inte så mycket över det just då. Jag var så inne på att hämta hästarna, men såg också att jag saknade några grimmor. Då ser jag hästarna där med grimmor och så skulle jag aldrig lämna dem, säger Emelia Kosel. 

Lite senare upptäckte hon kondomer i lösdriften. 

– Det är då jag förstår att någon har gjort mer..., säger hon.

"En massa glidmedel"

Hon gick och tittade till sina avelsston.

– De är så snälla så man kan titta till dem i rumpan och då ser jag att det är en rodnad i slemhinnan och en massa glidmedel där. Det är så sjukt så det finns inte, jag har aldrig varit med om något liknande. 

Hon ringde direkt och polisanmälde händelsen.

– Jag förstod då att det hade hänt på flera ställen, men det har jag inte hört något om. Jag vet att min kusin också hade påhälsning för ett och ett halvt år sedan och då låg det också kondomer i boxen. Jag känner att jag inte vill tysta ned det här, det måste komma fram.

"Sparkat sönder sin box"

Det är minst två av hennes hästar som blivit utsatta för sexuella övergrepp. 

– En av mina hingstar har sparkat sönder sin box och mina hingstar har varit oroliga hela dagen. De har skrikit mycket och varit märkbart oroliga. Så brukar de aldrig vara.

Vad tänker du om det som har hänt?

– Jag blir mest förbannad över att de ger sig in hos oskyldiga hästar och hur de vågar sig in förstår jag inte. Det är inga småhästar jag har, den största väger mer än ett ton. 

Ingen har sett någonting av det som har skett.

– Men jag vet att det är en i närheten som har haft en skum bil som åkt runt lite i några veckor, men inte mer än det. Nu tänker jag i alla fall sätta upp kameror, det måste jag. Det är så olustigt det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt