Annons:

Frågan om en Södra infart svalnar mer och mer

Harald Hjalmarsson (M), Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S)

Frågan om en Södra infart svalnar mer och mer

Vilken är den viktigaste investeringen de kommande åren i Västerviks kommun? Frågan visar att en Södra infart är kall. Den är inte är död, men den sprattlar väldigt lite. Det verkar finnas andra investeringar som är viktigare.

Annons:

När Västerviks Företagsgrupp i torsdagskväll frågade ut ledande politiker, ställde konferencier Per Johansson vilken investering som politikerna ansåg vara viktigast de kommande åren.

- En Södra infart blir svårt. Den är angelägen för Västerviks kommun, men samtidigt måste det finnas en rimlighet hur mycket pengar kommunen själva ska lägga, säger Dan Nilsson (S).

Han får medhåll av Conny Tyrberg (C).

- Det måste till betydande externa investeringar.

Harald Hjalmarsson (M) är något mer positiv, även om även han ser att det finns betydande problem med projektet.

- Vi måste vänta tills i vår när vi får svar från Trafikverket. Då ska vi avkräva dem ett tydligt svar. Därefter kan kommunen fatta sitt beslut.

Det var påtagligt att den eufori som tidigare speglat frågan om en Södra infart inte fanns där längre. Istället fanns glädje i en helt annan investering i Västervik.

Bökensved

Dan Nilsson anser att den stora satsningen på hela Bökensvedsområdet är väldigt viktig.

- Vi har tillsatt en styrgrupp och det är ett gemensamt mål över partierna, nu ska vi bara hitta möjligheter att knyta ihop det.

Harald Hjalmarsson är också för att Bökensved byggs ut men han varnar för att det kan dra ut på tiden om det sköts på fel sätt.

- Vi måste se till att få in privata investerare i projektet. Då kan det gå fort. Om kommunen själva ska stå för allt arbete och kostnader kan det ta upp till 20 år.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt