Annons:

Barnbokens dag på Hultgrens bokhandel

Malin Wall Hultgrens Bokhandel

Barnbokens dag på Hultgrens bokhandel

Malin Wall, delägare i Hultgrens Bokhandel, vill att barn ska läsa barnböcker. Den 13 februari arrangerar hon Barnbokens dag, för andra året i rad, där kunder får ta del av olika förlags senaste utgåvor och de kan också få chansen att möta förläggarna under mer stillsamma förhållanden på kvällen.

Annons:

Malin Wall vill ge barn en läsupplevelse som gör att de inte slutar att läsa. Det är en stor anledning till att hon för andra åter i rad arrangerar Barnbokens Dag, onsdagen den 13 februari.

- Jag vill sprida läsglädje. Läsning är en så grundläggande kunskap vi alla kan göra. Hittar man en bra bok vill man inte lägga den ifrån sig. En bok är ändå en stillhet på något sätt. 

Barnboks Dagen delas in i två delar, en under dagen och en under kvällen.

- Jag är glad över att Emma Adbåge från Oskarshamn kommer hit och inviger dagen då vi har öppet hus. Hon vann Augustpriset 2018 för boken Gropen.

Under det öppna huset kan alla komma och botanisera bland de aktuella barnböckerna som getts ut. 

Malin ger några tips på böcker hon tycker är bra.

- Godnattsagor för rebell -tjejer. Den handla om tjejer som vågat utmana systemet och på det sättet förändrat världen. Mycket av de förändringar som berättas i boken hade jag inte en aning om att starka unga kvinnor hade legat bakom.

En annan bok är Saga Sagor.

- Det är Saga som är med om vardagshändelser och reflekterar över dem på kvällen. Den är jättebra.

Hon säger att det finns en lång tradition av duktiga svenska författare som skriver för barn. Astrid Lindgren är en sådan, men det finns många fler.

- Idag går det knappt att slå sig in på den svenska marknaden för utländska barnboksförfattare.

Träffa förläggare

På kvällen kommer sju förlag och presenterar sina nya barnböcker.

- Ett av de förlagen har börjat ge ut svenska barnböcker på arabiska. Det för att sprida våra berättelser till nyanlända barn.

Under kvällen delas barnlitteraturen in i olika åldersgrupper, så besökarna kan få tips om vilka böcker som passar just deras barn, säger Malin Wall.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt