Annons:

Västerviksalliansen:

Sverker Thorén (L)

Västerviksalliansen: "Agera nu för barn med särskilda behov"

Västerviksalliansen (M, KD, L och W) vill att barn med särskilda behov snarast får den stöttning som de är berättigade till.

Annons:

Förra året motionerade Johannes Regell (SV) om att införa Pausskolor i Västerviks kommun. Detta för att barn med särskilda behov skulle få bättre stöttning i skolan. När motionen var uppe i kommunstyrelsen förra gången blev beslutet återremiss, där man skickade med fyra frågor som Barn – och utbildningsnämnden (BUN) skulle besvara.

Enligt Magnus Bengtsson, Barn – och utbildningschef i Västerviks kommun, har BUN gått igenom frågorna och lämnat ut dem i verksamheterna, men man har inte kommit i kontakt med samtliga personer som man vill.

– Vi kan ge ett bättre svar när vi fått svar från samtliga och kunnat göra utredningen ordentligt, säger han.

"Måste börja agera"

I måndags var frågan om pausskolor uppe i kommunstyrelsen, trots att BUN anser att frågorna inte helt var besvarade. Sverker Thorén (L) säger att BUN:s svar ändå går att tolka och Västerviksalliansen anser att det måste till en förbättring för barn med särskilda behov.

– Västerviksalliansen har gjort ett tilläggsyrkande: Ny kommungemensam organisation ska inrättas för att ge stöd till elever med särskilda behov.

Innan beslut fattades i frågan tog Västervikalliansen frågan till votering, där majoritetens förslag om att motionen nu var besvarad, vann, med en röst.

– Vi anser att kommunen måste börja agera nu, säger Sverker Thorén.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt