Annons:

Gunnarsson: ”Vad är skillnad på ishockey och konst”?

Björn Gunnarsson, ordförande i Tjustbygdens konstförening, har i ett brev till kommunen ställt frågan om varför det är skillnad på föreningar och föreningar, när det gäller marknadsföringsbidrag. Stora idrottsklubbar som VIK hockey och Västerviks speedway får marknadsföringsbidrag, men inte en konstförening.

Annons:

Tjustbygdens konstförening sökte i oktober 2018, marknadsföringsbidrag på 326 000 kronor av Västerviks kommun. I ett svar från kommunen blev beskedet noll kronor.

- Motivet tycks vara att Tjustbygdens konstförening inte i likhet med de två andra föreningarna, kontinuerligt förekommer i radio och TV, skriver Björn Gunnarsson.

Björn Gunnarsson tycker det är märkligt att aktivitetsbidrag till idrott går före bidrag till kultur.

- Att kommunen stöttar stora idrottsföreningar med aktivitetsbidrag för att de ska kunna engagera nya och framgångsrika spelare eller anlita duktiga polska förare, för att fortsätta ha hög kvalitet tycks oundvikligt.

Bjudit in Smålandsnytt

För att även Tjustbygdens konstförening också ska kunna synas och höras i den mediala etern har Björn Gunnarsson bjudit in Smålandsnytt till föreningens utställningar. Än har de inte kommit. Däremot kom Radio Kalmar en gång.

- Att just TV och radio skulle vara ett framtidskoncept för att visa upp kommunen känns dessutom lite gammalmodigt. Då borde väl en fungerande hemsida och Facebooksida eller i synnerhet andra social medier vara lika betydelsefulla, skriver Björn Gunnarsson.

Han skriver också att Tjust konstförening har många nationella köpare av konst samt att de har utställare från flera olika länder.

- I år har vi utställare från Colombia, Uruguay, Afghanistan, Norge, Syrien och England.

Konstföreningen har efter noga övervägande förändrat sin begäran om marknadsföringsbidrag till 220 000 kronor.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt