Annons:

Omsorgsföretag måste ha nytt tillstånd 2019

Alla företag som fram till 2018 bedrivit någon form av omsorg måste 2019 ha tillstånd utfärdat av IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg).
– Det är bra att IVO kollar upp vilka aktörer det är på marknaden, säger Kristina H:son Silwer, som driver företaget Silwer Bemanning.

Annons:

Alla företag, även de som i flera år har erbjudit omsorg enligt LOV (Lagen Om Valfrihet) måste ansöka om ett nytt tillstånd för att fortsätta bedriva omsorgsverksamhet.

– Det kostar en del pengar att ansöka men det gör oss ingenting. IVO vill ha bort de oseriösa företagen, säger Kristina H:son Silwer.

Förutom att beskriva sina kunskaper i att ta hand om omsorgstagare ska företagen beskriva vilken utbildning och kunskap de har gällande lagar och föreskrifter som gäller för verksamheten. De ska också redovisa vilka kunskaper de har i ekonomi, redovisning och bokföring samt vilka kunskaper de har i arbetsmiljö och arbetsrätt.

 Det är bra att IVO kollar upp vilka företag som är i branschen, så det är bra företag som kommer in och hjälper de gamla, säger Kristina H:son Silwer.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt