Annons:

”Här finns jättebra aktiviteter för barn”

Milo Dahl, Ebba Read och Alma Hedberg från Briggens Fritids Marieborgskolan

”Här finns jättebra aktiviteter för barn”

Under sportlovet var det mycket barn som besöker naturum och Västerviks museum i Västervik.
– Det är så roligt att vara här för man lär sig nya saker om fåglar och fiskar, säger Alma Hedberg, som besökte naturum med sin förskoleklass i onsdags.

Annons:

Naturum i Västervik arbetar med att åskådliggöra djur och natur för besökarna. Det är till för både unga och gamla som gillar att lära sig mer om naturen som finns runt omkring oss. Vägg i vägg med naturum ligger Västerviks museum som hela tiden har olika utställningar för att fånga betraktarens intresse.

Under sportlovsveckan var det många barn som besöker de båda verksamheterna med sina föräldrar, eller far- och morföräldrar samt fritidsgrupper.

"Jättebra aktiviteter"

En fritidsgrupp som besöker naturum och Västerviks museum varje lov är Briggens Fritids, från Marieborgskolan. Petra Wiklund är förskolelärare som tar med barnen till naturum.

– Vi besöker Västerviks museum och naturum under loven. De har alltid jättebra aktiviteter, tycker barnen, säger hon.

Barnen får titta på fåglar som äter från en stor matning utanför genom ett stort panoramafönster och de får svara på lite kluriga frågor om fiskar.

Alma Hedberg som går på Briggens fritids, letar efter bilder på olika slags fiskar som finns uppsatta runt om i lokalen.

– Det är roligt att vara här, man lär sig nya saker om fåglar och fiskar, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt