Annons:

Flicka avled efter utebliven behandling – IVO lägger ner ärendet

Den tredje mars 2017 avled en flicka i föräldrarnas hem av den sjukdom hon hade. Bara några dagar innan hade hon undersökts av läkare. Flickan föräldrar har anmält Västerviks sjukhus och regionsjukhuset i Linköping för bristande vård och bristande information. IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) har gjort en utredning i ärendet och kommit fram till att vården inte var bristfällig.

Annons:

Flickan hade under flera år haft kontakt med vården, sedan hon haft för mycket vätska i skallen. Hon har undersökts på ögonkliniken i Västervik och neurokirurgiska kliniken US Linköping. Efter det att flickan avled har föräldrarna anmält ögonläkaren på Västerviks sjukhus för missad diagnos och neurokirurgiska kliniken vis US i Linköping för utebliven vård.

I slutet av februari 2017 undersöktes flickan, som då var 19 år av läkare på neurokirurgiska avdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping. Där konstaterades att en operation inte skulle genomföras i närtid utan vänta. En kort tid senare avled flickan i föräldrarnas hem, den tredje mars.

Föräldrarna anmälde ärendet till IVO som nu har blivit klar med sin utredning.

De avslutar ärendet och de anser att varken ögonläkaren vid Västerviks sjukhus eller neurokirurgiska kliniken i Linköping, har gett någon bristfällig vård.

- Bedömningen med att avvakta med operationen i februari 2017 var enligt vetenskaplig och beprövad erfarenhet, skriver IVO i sin utredning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt