Annons:

Nu ska Tholmark få chansen att förklara sig

Är byggnaderna på fastigheten fd Roddklubben nyproducerade eller är de renoverade

Nu ska Tholmark få chansen att förklara sig

Lars Tholmark äger fastigheten där den fd Roddklubben tidigare låg. Under många år har flera rättsliga prövningar mellan honom och miljö – och byggnadsnämnden pågått. I en av dem som nu ligger i Mark – och miljödomstolen, handlar om byggnaderna är renoverade eller inte.

Annons:

Vid en inspektion som genomfördes av Lars Tholmarks fastighet upptäcktes att två av byggnaderna på fastigheten var nya, gällande fasad, takbeläggning, fönster och dörrar, samtliga ytskikt invändigt och samtliga installationer i form av belysningsarmatur och övriga elinstallationer. Användningen av den norra byggnaden hade också ändrats om från tidigare omklädningsrum och förråd till bostad.

Lars Tholmark hävdar att han bara har renoverat byggnaderna vilket inte normalt kräver någon strandskyddsprövning om det inte samtidigt innebär en ändrad användning.

Målet ligger nu hos Mark – och miljödomstolen som ska ta ställning till om byggnaderna bara har renoverats eller om de har byggts ut och byggts om för annan verksamhet.

I ett yttrande till Mark – och miljödomstolen skriver nämnden att de ger Lars Tholmark chansen att komma in med bevis att byggnaderna bara har renoverats.

-  Vi ger honom möjligheten att bevisa att byggnaderna är renoverade inte nyproduktion genom att inkomma med fotodokumentation av byggnaderna, säger Carolina Stalebrant, verkställande miljö – och byggnadschef.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt