Annons:

Slipper betala vite för skrot i Piperskärr

Bilskroten slipper betala vite

Slipper betala vite för skrot i Piperskärr

Miljö – och byggnadsnämnden har krävt att ägaren till skrotföretaget på fastigheten Lofta – Gröndalen 1 i Piperskärr ska ta bort allt skrot från fastigheten och förbjudas fortsätta med skrotverksamhet. Annars skulle ett vite av 75 000 kronor föreläggas, den 30 oktober 2015. Domstols överklagande har avlöst varandra och till slut avgjorde en liten detalj till företagarens fördel.

Annons:

Nämndens beslut om att utkräva vite överklagades av företagaren först till länsstyrelsen, därefter till mark – och miljödomstolen och sen till sista instans Mark – och miljööverdomstolen. Den domen vann laga kraft den 30 oktober 2018. I domen fanns en liten förändring som inte meddelades företagaren av miljö – och byggnadsnämnden på rätt sätt.

- Av de uppgifter som domstolen inhämtat från nämnden framgår att denna inte givit det ändrade föreläggandet till känna för företagaren enligt något av de delgivningssätt som föreskrivs enligt delgivningslagen. Den omständigheten att nämnden haft en dialog med företagaren och att han vidtagit vissa åtgärder är enligt domstolens bedömning inte tillräckligt.

Av den anledningen så upphäver Mark – och miljödomstolen det krav på utkrävande av vite.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt