Annons:

Nästa vecka statar renoveringen av Vattentornet

Vattentornet vid infarten till Västervik kommer att renoveras. Det kommer att kopplas bort från vattenledningsnätet. Vid längre elavbrott kan det bli tryckfall i ledningsnätet, informerar Västervik Miljö & Energi AB (VMEAB).

Annons:

Vattentornet vid infarten till Västervik stod färdigt 1958 och nu behöver det renoveras. VMEAB har under en tid undersökt Vattentornet noga och nästa vecka startar renoveringen av tornet.

- Vattentornet är gjort av betong, men som alla byggnader så måste de renoveras. Vi kommer att göra en totalrenovering av tornet allt från invändigt i reservoaren till utsidan, säger va-chef Ruben Öberg.

Masterna på taket har visat sig överbelastat taket och de kommer att tas bort. De kommer heller inte att placeras där efter renoveringen.

- Vi kommer inte att tillåta några externa hyresgäster då byggnaden är säkerhetsklassad.

Tryckfall kan förekomma

Arbetet startar vecka nio och under tiden som renoveringen pågår kommer VMEAB stänga av och separera vattentornet från vårt vattenledningsnät.

- Det innebär att all tryckhållning i dricksvattennätet sker genom pumpning direkt från vattenverket i Hjorten. Vi har bedömt riskerna för störningar som minimala men trots det vill vi ändå informera om att tryckvariationer kan uppkomma vid större och upprepade elavbrott, skriver VMEAB, på sin hemsida.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt