Annons:

Rekryteringskväll på Korallen

På onsdag kväll är det rekryteringskväll på Korallen

Rekryteringskväll på Korallen

Det behövs personal inom äldreomsorgen och handikappomsorgen så nu testar omsorgen i Västervik ett nytt grepp och bjuder in till en rekryteringskväll på korallen.
- Vi måste få ihop personal till sommaren, vi hoppas att det här är ett sätt som får människor att börja jobba inom äldreomsorgen, säger Anna M Ottosson, omsorgschef i södra kommunen.

Annons:

På onsdag kväll genomför omsorgen inom Västerviks kommun en rekryteringskväll på Korallen för att försöka locka fler att söka sig till omsorgen. Det handlar främst för att nå personer som kan tänka sig att jobba inom omsorgen under sommaren.

- Vi måste få fler personer till omsorgen, både äldre – och handikappomsorgen under sommaren, säger Anna M Ottosson.

Det är ett nytt sätt man har tagit fram genom att bjuda in till ett särskilt boende under kvällstid.

- Några enhetschefer sökte pengar ur en fond, Små steg stora förbättringar” och fick bidrag till att utveckla en modell som ska underlätta att rekrytera personal.

Det handlar om att få material, skyltar med mera som ska visa hur yrket är.

- Tanken är att vi ska profilera oss på ett bättre sätt.

Under vintern har äldreomsorgen varit med på olika jobbmässor, bland annat jobbmässan på Folkets Hus och på Västerviks gymnasium.

- Vi har fått in en del som är intresserade av att jobba hos oss i sommar. Det är roligt, men det behövs fler så att den ordinarie personalen kan få ledigt. Det har inte varit lätt att hitta personal till sommaren, det här är ytterligare ett sätt att försöka få fler att bli intresserade av att jobba inom omsorgen, säger Anna M Ottosson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt