Annons:

Socialister motionerar om fria parkeringar

Socialisterna Välfärdspartiet motionerar för P - skiva och nej till avgiftsbelagda parkeringsplatser i Västervik.

Socialister motionerar om fria parkeringar

Vid kommunstyrelsens sammanträde i tisdags fattade man beslut om att avgiftsbelägga de stora parkeringarna i Västervik. Något som Socialisterna Välfärdspartiet är emot. Därför lägger de en motion i frågan och den ser ut att gå igenom.

Annons:

Det var med minsta möjliga marginal som majoriteten fick igenom sitt förslag om att avgiftsbelägga de stora parkeringarna i Västervik. Anledningen till beslutet är att kunna få in de pengar som försvunnit ur kommunens kassa, när P-skivorna i centrala Västervik infördes. Det rör sig om en intäktsminskning på 2,2 miljoner kronor per år samt en investeringskostnad på 700 000 kronor. Totalt 2,9 miljoner kronor som majoriteten hoppas få in i parkeringsavgifter.

Beslutet föregicks av en votering vars resultat blev 6-5 för majoriteten (C, S och MP). Ett beslut som inte SV tycker är bra.

- Vi säger Ja till P-skivan och Nej till avgiftsbelagda parkeringar, säger Peter Iselau (SV)

Han berättar att den här veckan kommer partiet att lägga fram en motion i frågan. En motion som man är övertygad kommer att gå igenom i Kommunfullmäktige (KF).

- Det var Västerviks Alliansen och Sverigedemokraterna (SD) som röstade mot majoriteten. Västerviks Alliansen vet om att en sådan motion kommer från oss och när motionen kommer upp i KF kommer den gå igenom eftersom vi tror att SD också kommer att rösta för den motionen.

Anledningen till att SV tänker lägga en sådan motion är enligt Peter Iselau det här.

- Det betyder så mycket för kommunens befolkning att kunna åka in till Västervik och parkera här. Det rör sig inte om så mycket pengar för kommunen men det kan det vara för den enskilde.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt