Annons:

Nytt anbud i sista minuten röstades ned

KS beslutar att delar av Socialkontoret flyttar till Atriohuset

Nytt anbud i sista minuten röstades ned

Allt såg ut som om den del av socialförvaltningen som har sina lokaler på Kvargatan skulle flytta till Atriohuset på Östra Kyrkogatan i Västervik, men ett nytt anbud inkom till Västerviks kommun i sista minuten, men det röstades ned, efter att Västerviks Alliansens krav på återremiss föll.

Annons:

De nuvarande lokalerna som socialförvaltningen hyr är inte optimala, det kommer också att krävas stora renoveringar, bland annat ett stambyte. I det läget tittar socialnämnden efter andra redan renoverade lokaler. Blicken fastnade på Atriohuset som ligger centralt i Västervik. Hyran efter renovering av de lokalerna hamnar på drygt 2,3 miljoner kronor, i paritet med den hyreskostnad man kommer att få efter att lokalerna på Kvarngatan renoverats.

Kommunstyrelsen (KS)hade sitt sammanträde i tisdags och under måndagen, dagen innan kom ett nytt anbud från fastighetsägaren för Welux. Ett anbud som är 400 000 kronor lägre i årshyra. Majoriteten i KS ansåg att det fanns stora fördelar att hyra lokaler i centrala Västervik istället för att hyra i Welux.

- Bedömningen är att det tar personalen mycket tid att ta sig från Welux in till sjukhuset. Det innebär också att kommunen skulle behöva köpa in fler tjänstebilar om man skulle hyra där, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Västerviks Alliansen yrkade på återremiss för att det nya anbudet kom in i så nära tid innan KS – sammanträde.

- Hade socialnämnden rätt underlag när de fattade sitt beslut? Är formalian rätt hanterad? Undrade Harald Hjalmarsson (M).

Nu går ärendet vidare till kommunfullmäktige för beslut.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt