Annons:

Veterinär frias för felbehandling

En hund som fallit nedför en stentrappa togs till en veterinär i kommunen. Vad som hände inne hos veterinären går isär, men ansvarsnämnden avseende veterinärer anser att det inte ska leda till någon disciplinpåföljd.

Annons:

Det var den 27 februari 2018 som hunden togs till en veterinär i Västerviks kommun, sedan den uppvisat smärtor efter ett fall ner i en stentrappa. Anledningen till besöket var att få hunden röntgad eftersom hunden hade svårt att gå.

Enligt anmälaren avrådde veterinären från röntgen och gav hunden smärtstillande. Hundens tillstånd blev sämre och familjen sökte upp den ordinarie veterinären som efter röntgen konstaterade att hunden hade tre brott på bäckenet. Det bästa för hunden var att somna in.

- Hela händelsen har gjort att hunden fick lida helt i onödan med mycket svåra smärtor anser anmälaren.

Veterinären har skrivit i sin journal att hunden undersökts i tre timmar och att djurägaren anmodats att besöka ett djursjukhus för att få hunden röntgad, då det för tillfället inte fanns tillgång till röntgen hos veterinären i Västerviks kommun. Djurägaren var på semester och ville inte åka till sitt ordinarie djursjukhus i Uppsala.

Veterinären frias

Ord står mot ord om vad som sas inne på veterinärkliniken. Jordbruksverket som tagit emot anmälan, lämnade över till Ansvarsnämnden för att göra en bedömning av händelseförloppet. De har tittat i journaler och lyssnat på båda sidor för att komma fram till ett beslut.

De anser att veterinären har gjort en riktig undersökning utifrån de resurser som fanns att tillgå på kliniken. Anmälan leder inte till någon disciplinpåföljd.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt