Annons:

Kommunen måste justera sin budget neråt efter en månad

Det tog en månad, sedan fick kommunen förändra sin prognos. 28,1 miljoner i plusresultat har nu justerats till 20,5 miljoner. Åter igen är det skatteprognosen som ger minskade intäkter och socialnämnden som ökar sina kostnader.

Annons:

Prognosen i januari är gjord för helåret 2019 och den visar att skatteintäkterna fortsätter att minska. Även socialnämnden ser ut att dra över sina kostnader i år igen. Men den här gången är det inte äldreomsorgen som står för kostnadsöverdraget.

- Schemaläggningen i äldreomsorgen har man kommit till rätta med, däremot är det ett par omsorgs fall som kommit till kommunen som man inte hade räknat med. De fallen kostar mycket pengar var för sig, säger Conny Tyrberg (C).

Det är enskilda fall som socialnämnden räknar med hänger kvar hela året men som inte kommer att öka.

- Det finns pengar i en förbättringsfond som socialnämnden sparat ihop, vi får titta över om den går att plocka pengar ur. Vi kommer att följa utvecklingen noga, säger kommundirektör Anders Björlin.

Även samhällsbyggnadsnämnden ser ut att inte kunna klara sina kostnader under året. Prognosen pekar på att de överskrider sin budget med 4,5 miljoner kronor.

- Det handlar om satsningar som inte gjordes under förra året som parken runt Slottsholmen, kostnader för Generationsparken i Stadsparken som släpat efter, säger Conny Tyrberg.

Den summan uppvägs av att det finns pengar kvar i de statsbidrag kommunen fått för migrationen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt