Annons:

Flera reaktioner på beslutet om P-avgifter

Stenhamra parkeringen är en av de parkeringar som avgiftsbeläggs

Flera reaktioner på beslutet om P-avgifter

Reaktionerna lät inte vänta på sig efter kommunstyrelsens beslut om att införa parkeringsavgifter på de idag avgiftsfria p – platserna i Västervik.

Annons:

Beslutet innebär att det kommer att kosta pendlare 350 kronor att lösa ett månadskort för att parkera sin bil på någon av de idag avgiftsfria parkeringarna i Västervik. Det är en avgift som flera personer som pendlar in till sina jobb anser vara hög och de är irriterade när de skriver in till Västerviks kommun.

- Jag bor i Överum och har ingen kollektivtrafik som passar mina arbetstider, jag är tvingad att använda bilen varje dag. Fler än jag straffas mer ytterligare avgifter varje månad utöver bensinkostnaden – Det är det sämsta beslutet som fattats på länge, skriver en person.

En annan person som bor i Hallingerberg skriver.

- Jag är ledsen och förbannad över ert sätt att behandla oss pendlare utan kollektivtrafik. Jag har inga andra alternativ än att ta bilen till jobbet. Det enda jag kan göra är att ”hosta” upp 4 000 kronor om året extra för att resa till jobbet. Ge ur parkeringskort till de personer som kan visa att de är folkbokförda på en plats där det inte finns kollektivtrafik, så de har en möjlighet att ta sig till sina jobb, då deras enda alternativ är bilen. Kan inte kommunen erbjuda kollektivtrafik så kan man erbjuda detta istället.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt