Annons:

Konkurserna i Sverige ökar – så många gick i konkurs i länet

Konkurserna i Sverige ökar, men inte i Kalmar län. Foto: Pixabay

Konkurserna i Sverige ökar – så många gick i konkurs i länet

För nionde månaden i rad ökar antalet konkurser i Sverige. 444 svenska aktiebolag gick i konkurs i februari – sju av dem i Kalmar län.
Det visar siffror som kreditupplysningsföretaget Creditsafe tagit fram.

Annons:

Det är tufft för de svenska företagarna. Februari blev inget undantag och för nionde månaden i följd ökade antalet konkurser i Sverige. 

Under februari månad drabbades 1 543 anställda av konkurser, vilket är en ökning med 37 procent jämfört med samma månad förra året. Den genomsnittliga omsättningen på de konkursade aktiebolagen var 5,3 miljoner kronor.

– Trenden med ökade konkurssiffror håller i sig och framförallt drabbas många fler anställda än tidigare. Tyvärr ser vi samma negativa utveckling i hela Skandinavien. Sverige, Norge och Danmark uppvisar alla stora konkursökningar senaste året, säger Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe i ett pressmeddelande.

Den största konkursen i februari var anrika Trelleborgsföretaget FMT Aircraft Gate Support System AB. Företag, som grundades på 60-talet, var världsledande inom tillverkning, design och utveckling av passagerarbryggor till flygplatser och landgångar till hamnar. 54 anställda berörs av den konkursen.

Länet mot strömmen

Under 2019 ökar konkurserna i tolv län under de två första månaderna. I Jämtland och Blekinge ökar de mest – hela 83 respektive 71 procent. 

Kalmar län går mot trenden och hade färre bolag som gick i konkurs. I februari var det sju företag jämfört med tolv samma månad 2018. 

Hittills i år har 16 länsföretag försatts i konkurs. Efter två månader 2018 var det 23.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt