Annons:

Kommunen får inte sänka hastigheten i Ankarsrum

200 meter av hastighetssänkning innan Ankarsrums tätort har vållat rabalder mellan Trafikverket och Västerviks kommun. Kommunen har lyssnat på de boende, medan Trafikverket har tittat på kartor och anmärkt på ordet, tättbebyggt.

Annons:

Länsstyrelsen har avgjort tvisten mellan Västerviks kommun och Trafikverket region Syd, gällande en kort sträcka på väg 786 som mynnar ut 200 meter innan Ankarsrums tätort börjar. På ena sidan av vägen finns ett antal villor som står i anslutning till övrig bebyggelse i Ankarsrum, på andra sidan är det skog. De boende som bor i villorna anser att hastigheten utanför är allt för hög och har flera gånger kontaktat Västerviks kommun, som lyssnade och ville sänka hastigheten. Det motsatte sig Trafikverket region syd och överklagade kommunens beslut till länsstyrelsen.

Länsstyrelsen har fastställd hastigheten på sträckan till 70 kilometer i timmen efter att ha ansett att Trafikverkets argument är bättre än kommunens. Trafikverket anser att hastighetsgränsen 50 km/h ska gälla i tättbebyggt område. Ordet tättbebyggt är ett sammansattord, med tätt och bebyggt. Är det bara villor på ena sidan av vägen anses det inte som tättbebyggt, anser Trafikverket, medan kommunen anser att det är på det sättet då villorna på vägen ligger i anslutning till övrig bebyggelse i Ankarsrum. Länsstyrelsen anser att Trafikverkets argument är bättre än kommunens.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt