Annons:

Tillväxtforum ska bildas i Region Kalmar

Regionledningen vill skapa ett gemensamt forum mellan näringslivet och Region Kalmar län, där man med gemensamma krafter kan jobba aktivt för att stärka attraktionskraften i Kalmar län. Moderaterna i regionen undrar vad det är för skillnad med det förslag som de lagt fram om Näringslivsråd och uppskattar nu att majoriteten tagit till sig av moderata idéer.

Annons:

Regionledningen träffade i måndags representanter för Svenskt näringsliv, Handelskammaren, Företagarna och LRF, för att diskutera hur de gemensamt kan lyfta tillväxtfrågorna i Region Kalmar län. I regionen finns ett starkt näringsliv som kan stärkas ännu mer genom att skapa tillväxt och utveckling i regionen.

- Tillväxten är en avgörande fråga för Region Kalmars verksamhet, det bidrar till att vi kan hålla en bra tillgänglig sjukvård som genomsyras av hög kvalitet, säger Anders Henriksson (S) Regionstyrelsens ordförande.

Syftet med ett tillväxtforum är att skapa dialog på ett konkret sätt i nära samarbete med organisationer och företag.

- Att vara med och skapa förutsättningar för näringslivets tillväxt är ett at Region Kalmars viktigaste uppdrag och det här är ett bra första steg, säger Karin Helmersson © regionråd, med ansvar för regional utveckling.

(M) inte imponerade

Moderaterna anser att det nu införda Tillväxtrådet är en kopia på det som man gick till val på hösten 2018.

- Regionen behöver lyssna mer på företagen och fokucera mer på att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv, säger Pär - Gustav Johansson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Han anser att Näringslivsråd och Tillväxtforum är samma sak.

- Är det så farligt att erkänna god borgerlig och moderata idéer.

Malin Sjölander (M), vice ordförande i regionsyrelsen, är inne på samma linje och pekar framförallt på det dåliga siffrorna som region har i Svenskt näringslivs ranking.

- Vi regionpolitiker behöver varje dag påminna oss om att det är företagen som skapar tillväxt. Det är på tiden att majoriteten inser att utvecklingen måste vändas tillsammans med näringslivet.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt