Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Västervik. Genom att använda Dagens Västervik tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Semlorna från Stigs Konditori är populärast i hela Sverige. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Ägaren om andra raka vinsten: "Har fantastiska kunder"

Stigs Konditori i Gullringen har Sveriges bästa semlor. Det stod klart efter att tävlingen "Stans bästa semla" avgjorts.
– Det är fantastiskt roligt. Vi har fantastiska kunder, säger ägaren Tomas Andersson.

Annons:

Förra året vann det lilla konditoriet som länge varit omtalade för sina goda semlor Arlas tävling "Stans bästa semla". Men skulle de kunna upprepa bedriften? Ja, visst. 

Även det här året gick det vägen för Tomas och Harriet Andersson i Gullringen.

– Det är svårt att vara ödmjuk nu, skrattar Tomas Andersson:

– Nej, men det är fantastiskt roligt. Vi har fantastiska kunder som ger oss en otrolig respons. Att man tar sig tid att rösta fast det är lite omständligt är fantastiskt. Vi är jättetacksamma och glada.

"Varit jättebra"

Stigs Konditori hamnade tidigt i tätpositionen och har sedan aldrig släppt den. 

– Man får ett förhållande med dem och det blir ganska intimt med kunden. Även om man inte träffar alla så blir det så, säger Tomas Andersson. 

Hur har semmelsäsongen varit?

– I februari har det varit jättebra och vi kör fullt ut till påsk. Intresset har definitivt inte minskat. 

Fettisdagen slutade med runt 2 500 semlor från bageriet i Gullringen.

– Det är inte världsrekord, men det är vad vi klarar av med vår kapacitet. Det fungerade jättebra.

"Måna om en god bulle"

Vad är då hemligen bakom den älskade semlan? Tomas Andersson svarar, som alltid, lite lurigt på den frågan.

– Lägger man ett bud får man veta det, haha. Nej, men de flesta förstår nog att vi gör semlor hela tiden och våra semlor blir nästan aldrig ståendes. Köper man en semla hos oss så har den nog stått i en timme som mest, säger han och fortsätter:

– Sedan är vi måna om att ha en god bulle, med lite extra gott i, säger han.

Hur ska det här firas?

– Det får bli med en kaffe och en semla.

Annons:

Simon Henriksson

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

0 kommentarer

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Gå tillbaka till mobilversion