Annons:

Höll på att bli påkörd – nu berättar han om händelsen:

Nu berättar den man som höll på att bli påkörd om den otäcka händelsen. Foto: Pixabay

Höll på att bli påkörd – nu berättar han om händelsen: "Fick hoppa undan"

En person som var ute och gick med sin hund på Slottsholmsvägen i Västervik på onsdagsförmiddagen höll på att bli påkörd. En bil kom i hög hastighet förbi – och det ska ha varit en hårsmån från att personen blev påkörd.
– Jag fick hoppa undan med hjälp av att ta stöd från hans motorhuv, säger mannen, som önskar vara anonym.

Annons:

Händelsen inträffade vid niotiden på onsdagsmorgonen på Slottsholmsvägen i höjd med tågstationen. Händelsen har polisanmälts och nu väljer den man som var nära att bli påkörd att berätta om det som hände.

– När jag ska gå över vid övergångsstället kommer en bil i hög hastighet och blinkar med helljusen som ett tecken på att han ska åka före mig. Eftersom jag har börjat gå så tvingas han att bromsa mycket kraftigt. Jag säger då till honom att han borde sänka hastigheten. Han säger åt mig att bara gå över vägen, berättar mannen.

Då svarade han att han skulle gå över, men att föraren skulle sänka hastigheten nästa gång. 

– Då säger han "ska jag köra över din hund?". Jag trodde att jag hörde fel, så frågade vad han sa och då upprepade han det han hade sagt. Jag frågar då om han är helt dum i huvudet. 

"Fick hoppa undan"

Då ska föraren ha spottat mot mannen.

– Han misslyckades och spottet rinner i stället ner för hakan på honom. Då flinar jag till varpå han kör över i andra körfältet, upp på gångbanan där jag står och kör rakt mot mig. Jag får hålla bort min hund samtidigt som jag försöker hoppa undan med hjälp av att ta stöd från hans motorhuv. 

Föraren körde då ut på vägen igen.

– Han pekar finger åt mig och skrattar väldigt mycket innan han åker vidare. 

Mannen upplevde förstås händelsen som obehaglig. Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik alternativt försök till grov misshandel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt