Annons:

EKONOMISK KRIS I VIK – BER OM NYA MILJONER

Västerviks IK vädjar om nya miljoner från kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

EKONOMISK KRIS I VIK – BER OM NYA MILJONER

VIK vill ha två miljoner kronor från Västerviks kommun i akut ekonomiskt stöd. Kravet motiveras med att det inte finns tillräckligt med publikplatser i Plivit Trade hallen.
– En kompensation för de bristande intäktsmöjligheterna, skriver klubbens kassör och föreningsutvecklare i ett brev till Västerviks kommun.

Annons:

VIK måste ha mer pengar och det nu. Kassakon som ska mjölkas är Västerviks kommun. Det anser i alla fall klubben, i ett brev de skrivit till kommunen.

Företrädare för klubben anser att kommunen har stora fördelar av den marknadsföring som skapas medialt och PR-mässigt genom att finnas i landets näst högsta ishockeyserie, ekonomiskt då klubben är en medelstor arbetsgivare som har 24 årstidsanställda. De pekar också på det engagemang klubben gör för Västerviks gymnasium och det Hockeyprofilen som finns där.

Klubben anser också att VIK skapar ett mycket stort värde som samlingsplats och gemensam referenspunkt för Västervikare att känna stolthet för.

Begär två miljoner i akut stöd

Men det avgörande är ändå att klubben inte lyckas locka fler betalande åskådare till sina hockeymatcher då det saknas sittplatser. En större hall skulle lösa den knuten har klubben ansett länge och de löften från kommunen som klubben tyckt sig se har uteblivit. Därför begär de nu två miljoner kronor akut av Västerviks kommun och det akut.

Brevet är undertecknat av klubbens kassör Johan Hammarstedt och föreningsutvecklare Magnus Nilsson.

Trots den sportsliga framgången i år är VIK:s elitlicens hotad. 


  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt