Annons:

Beslutet står fast - ingen debatt om parkeringar i KF

Frågan om att införa parkeringsavgifter lyfts inte till kommunfullmäktige

Beslutet står fast - ingen debatt om parkeringar i KF

Nej, moderaterna fick inte gehör för sin åsikt om att beslutet om parkeringsavgifter skulle tas upp i kommunfullmäktige.
– Vi behöver vara mer ansvarstagande. De pengarna vi får in lägger vi på att underhålla våra parkeringsplatser, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Vid måndagens kommunstyrelse förde Jon Sjölander upp frågan om att låta kommunfullmäktige avgöra frågan istället för att låta beslutet stanna i kommunstyrelsen som det gjort nu. Men nu som för två veckor sedan fick han nej från majoriteten i KS. Harald Hjalmarsson (M) anser att det är anledning till att höja på ögonbrynen, då en liknande begäran inte har gett avslag från KS sida.

- Frågan är viktig av principiell art. Mycket större ärende än vad man vill göra gällande, säger han.

Om frågan skulle tas upp i kommunfullmäktige skulle det inte införas några parkeringsavgifter på de åtta stora parkeringar i Västervik som idag är fria från avgifter.

Dan Nilsson (S) och Conny Tyrberg (C) tar fram ansvarsfrågan som det viktigaste argumentet.

- Vi tar ansvar för kommunens ekonomi då vi i och med avgifterna får teckning för de kostnader som det kostar kommunen att hålla ordning på parkeringarna i Västervik, säger Conny Tyrberg.

Han tycker också att den undersökning som genomfördes innan beslutet togs för drygt två veckor sedan, visade att upp till en tredjedel av parkeringsplatserna upptogs av boende i närheten, som använde parkeringarna som gratis boendeparkeringar.

-  Det var överraskande, säger han.

- Vi har en ekonomisk situation som inte är akut svår men en ekonomi som vi måste ta ansvar för. Den diskussionen vill ingen i oppositionen föra. Dessa pengar 2,2 miljoner ska vi nu använda till att underhålla våra parkeringsplatser vilket leder till att vi slipper använda pengar till det ändamålet som skulle gott till annat, till exempel på äldreomsorgen, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt