Annons:

Föreningen som sätter naturen främst

Claes Siöstedt Naturskyddsföreningen i Tjust

Föreningen som sätter naturen främst

Onsdagen den 27 mars har Naturskyddsföreningen i Tjust årsmöte. Det är en livaktig förening som alltid tar naturen i försvar i många olika frågor.
- Vi läser en del planer om hur utvecklingen föreslås bli i kommunen för att ge naturen en röst, säger Claes Siöstedt, som arbetar ideellt i föreningen.

Annons:

Naturskyddsföreningen i Tjust har många medlemmar. Många av dem arbetar med olika naturprojekt, bland annat med att hålla Tjustleden öppen som en bra vandringsled i Västerviks kommun. Snart kommer ansvaret för leden att tas över av Västerviks kommun och det ser föreningen positivt på.

- Vi som arbetar ideellt med leden blir äldre och äldre, därför är det bra att det blir kommunen som tar över ansvaret, säger Claes Siöstedt.

Andra frågor som Naturskyddsföreningen arbetar med är att läsa olika planer som kommunen genomför.

- Vi tar del av planarbetet för att ge naturen en röst. Nu är vi engagerade i Tändsticks – och Lögarbergs området. Ett område som är viktigt att bevara.

En annan fråga gällande Tjustleden som debatterats flitigt under hösten och vintern är avverkningarna som gjorts i anslutning till leden mot Ankarsrum.

- Det är klart att markägare måste avverka sin skog, hur man gör det är en annan sak. Naturskyddsföreningen i Tjust har gett sin syn på hur avverkningen gick till i det området. Problemet har blivit att frågan polariserats och man vägrar att lyssna på varandra.

Årsmöte den 27 mars

Den 27 mars är det årsmöte i föreningen förutom olika val kommer det också att genomföras ett föredrag.

- Det är föreningens ordförande, Joakim Johansson, som har besökt och vandrat i Nya Zeeland, som berättar om sin resa.

Claes Siöstedt hälsar alla medlemmar välkomna och han hoppas också att fler vill engagera sig i föreningen för att fortsätta ge naturen den röst som den behöver.

- Om inte annat kan man följa med på olika exkursioner och lyssna på intressanta föredrag, säger Claes Siöstedt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt