Annons:

Skogen ska bidra med jobb – Skogsstyrelsen delar ut miljoner

Skogsstyrelsen delar ut en mängd miljoner till länen för att öka antalet anställda inom skogsnäringen. Foto: Pixabay

Skogen ska bidra med jobb – Skogsstyrelsen delar ut miljoner

Sveriges olika län får nu dela på nio miljoner kronor. Skogsstyrelsens syfte är att skogen ska bidra med jobb och tillväxt på ett konkret sätt i varje län.
För Kronoberg, Jönköping och Kalmar län handlar det om drygt 1,2 miljoner kronor.

Annons:

Skogsstyrelsen har beviljat nio miljoner kronor att dela på för samtliga län för att ta fram regionala strategier för skogen.

– Med det här stödet hoppas vi kunna ge en rejäl skjuts framåt i arbetet med att förverkliga det nationella skogsprogrammet lokalt. Där ska varje län ta fram sin egen strategi för att bidra till att alla skogens potentiella resurser tas tillvara i en hållbar samhällsutveckling, säger Thomas Mårtensson, projektledare på Skogsstyrelsen.

De regionala skogsstrategierna ska bidra till att genomföra det nationella skogsprogrammets vision och mål. Det innebär att skogen ska bidra till jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt till utvecklingen av en växande bioekonomi. Strategierna kommer att se olika ut i de olika länen, eftersom de ska återspegla regionala förutsättningar, intressen och behov.

– Dialog och samverkan är grunden när de regionala skogsstrategierna tas fram. Vad betyder skogen för vårt län? Vad ska den användas till? Vad räcker den till? Alla berörda, i skogens hela värdekedja, behöver vara med och diskutera, säger Thomas Mårtensson.

För Kronoberg, Jönköping och Kalmar län handlar det om drygt 1,2 miljoner kronor. Stödet är en del i det nationella skogsprogrammet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt