Annons:

Rotary skänker pengar 57 000 kronor till Greklandsresan

Anna Grandalen, president Västerviks Rotary Klubb, Bernt Falk president Rotary Arkipelag i Västervik, "Tackis" och Jan - Inge Gustafsson.

Rotary skänker pengar 57 000 kronor till Greklandsresan

De två Rotaryklubbarna i Västervik har samlat in 117 000 kronor och delar ut det till olika projekt. Dels till att bygga vattenmagasin i Kenya och ett lokalt projekt, Greklandsresan i Västerviks kommun.

Annons:

Det är Västerviks Rotaryklubb och Rotary Arkipelag som tillsammans har samlat in pengar till de två projekten. I måndags delade de båda klubbarna ut priset till Greklandsresans eldsjälar och till vattenprojekt i Kenya, vid en lunch på Stadshotellet. 

- Vi ger 60 000 kronor till fyra vattenmagasin i Kenya, varav två redan är färdiga, säger Bernt Falk, ordförande för Rotary Arkipelag.

Den andra stora checken ges till Greklandsresa och de personer som driver vidare projektet. ”Tackis” och Jan – Inge Gustafsson, som får 57 000 kronor av Rotarys två klubbar.

- Vi vill också lämna pengar till ett lokalt som går till någon eller några som arbetar för att andra får det bättre. I år ansåg vi att pengarna skulle gå till Greklandsresan.

Varför har ni valt just Greklandsresan?

- Greklandsresan har satt Västervik på kartan när den blivit så uppmärksammad. Vi tycker att det är ett bra projekt att lyfta fram, säger Bernt Falk.

”Tackis” är rörd av att just Greklandsresan har fått pengar at Rotary.

- Det kommer en tår i ögat. De här pengarna kommer att hjälpa de äldre som har dåligt med pengar att få råd att åka till Grekland i år också.

Varje år får 20 äldre som bor på särskilt boende eller har hemtjänst möjlighet att få följa med till Grekland under en vecka.

Tomteparaden

Pengarna som Rotary har samlat in kommer bland annat från tomteparaden som genomfördes veckan innan jul förra året och de julklappar som Rotary fått skänkta till sig från olika butiken i Västervik, som man sedan säljer lotter och lottar ut till de personer som besöker tomteparaden.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt