Annons:

Anklagar kommunstyrelsen för flera fel vid hyra av Atriohuset

Atriohuset

Anklagar kommunstyrelsen för flera fel vid hyra av Atriohuset

Jörgen Svanlind, ägare till Welux Företagscenter, har skrivit ett brev till Västerviks kommun där han vill att beslutet om att socialförvaltningen flyttar till Atriohuset bordläggs. Annars kommer han att gå vidare och begära överprövning av ärendet. Han anser att kommunstyrelsen inte har gjort rätt när de gjorde upphandlingen av Atriohuset, innan alla uppgifter kommit in från Welux Företagscenter.

Annons:

Med anledning av kommunstyrelsens beslut per den 26 februari 2019 att föreslå kommunfullmäktige att ta beslut om hyresavtal för Atriohuset i Västervik med en årshyra på 2 345 000 kronor baserat på ett 15-årigt hyreskontrakt med Fastighetsbolaget Hjälparen, vill jag yttra mig enligt följande, skriver han i brevet.

- Jag har inhämtat ett juridiskt utlåtandeavseende kommunens hantering av detta ärende och kan mot bakgrund av detta utlåtande inte komma fram till någon annan slutsats än att kommunens agerande ej är förenligt med upphandlingslagstiftningen.

Han anser också att hanteringen strider mot policyn som kommunen tagit beslut om för att undvika korruption.

- Mot bakgrund av ovanstående är mittförslag att kommunfullmäktige den 25 mars bordlägger detta ärende och därmed inte tar beslut i frågan. Jag har försökt att föra en dialog medkommunen via kommunstyrelsen (presidiet) med förhoppning om att kunna lösa detta utan att gå den rättsliga vägen men har inte fått någon återkoppling.

 Han skriver att han fortsatt är öppen för att lösa detta via en rak och ärlig dialog.

- Men om jag inte får ett snart besked om att ärendet kommer att bordläggas vid kommunfullmäktige ser jag ingen annan väg framåt än att lämna in en ansökan om överprövning (av upphandlingen och/eller eventuellt ingånget hyresavtal) till förvaltningsrätten innan kommunfullmäktiges sammanträde den 25 mars, skriver Jörgen Svanlind.

"Kan se dyrare ut"

Conny Tyrberg (C) förste vice ordförande i kommunstyrelsen hoppas att beslutet om Atriohuset ändå kan tas måndagen den 25 mars.

- På pappret ser det ut som om Atriohuset är dyrare än Welux erbjudande, men så är det inte när man väger in extra arbetskostnad och restider samt att det behövs fler tjänstebilar om man väljer att hyra vid Welux. Det var de uppgifter som vi fick redovisade av socialnämnden, säger Conny Tyrberg.

Nu går de båda alternativen jämt upp och då anser kommunstyrelsen att fördelen med att ha ett centrumnära lokal överväger.

Conny Tyrberg anser att Welux är en stor resurs för Västerviks kommun.

- Det finns förhoppningsvis andra hyresgäster som de lokalerna passar bättre för än socialförvaltningen, säger han.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt